Oldal kiválasztása

Mi határozza meg a coaching árát

Szerző:
Kascsák Ármin – Önismereti tréner & coach

A minőség mikor függ össze az árral?

Szinte mindenki az optimális ár-érték arányban szeretne coach-ot. Valójában nem vagyunk ár érzékenyek, de ha ugyanazért a pénzért kaphatunk jobbat, vagy kevesebb pénzért ugyanazt, akkor miért ne tennénk?!

Egy előző cikkemben már írtam arról, hogy hogyan találhatod meg a neked való coach-t. Most pedig abban szeretnék megértést hozni neked, hogy milyen ár-érték összefüggések vannak a coach, és mentoring szakmában.

Coaching együttműködések

Alapvetően két irány van:

 • Célkitűzés alapú együttműködés
 • Alkalmankénti együttműködés

-A célkitűzés alapú együttműködésnek rengeteg előnye van a számodra, de hamarosan erről is születik egy bejegyzés. Itt a díjszabás coachonként általában a nem vállalati szektorban a díjszabás 80-400.000 FT között mozog / hónap.
-Az alkalmankénti együttműködés során pedig 8-50.000 Ft között mozognak az árak.

» Minőségbeli különbség coach és coach között

Láthatod hogy egészen eltérő árak vannak a coachingban. Nézzük meg milyen minőségbeli különbségek lehetnek coach és coach között.

Azt, hogy van e összefüggés a minőség és az ár között, azt csak te fogod tudni kideríteni magadnak.

Ezért jó, ha van egy ingyenes beszélgetés ahol kockázatmentesen feltérképezheted, hogy milyen is az a coach, akit kinéztél magadnak.

Valójában sosem azzal kockáztatnál ha rosszul választasz coach-t (ha rosszul választanál, utána már sokkal pontosabban tudnád hogy kit keresel), hanem azzal, ha nem is keresel. Így biztosan hosszabb és lassabb lenne az a fejlődési út amit be szeretnél járni. Az idő érték és véges erőforrás.

Te mikortól szeretnéd elérni a célod?

» Coach minőségbeli különbségek

Szerintem a legfontosabb értékek, a coach oldaláról leginkább ezekben mutatkozik meg:

 • Figyelem » 
  Tehát mennyire tud figyelni rád emberként, mennyire tud érzékelni téged.
 • Tudás »
  Mennyire felkészült, milyen eszközei vannak, amikkel támogathat téged.
 • Felkészültség »
  Egy coaching a coach számára jó esetben nem 60 percből áll. Amikor én felkészülök egy beszélgetésre, a beszélgetést megelőzően akár 1-másfél órát is rászánok a felkészülésre. Ilyenkor végig gondolom, milyen eszközök fognak jobb eséllyel működni, és még akár a nap közben is eszembe jutó megoldásokat is felírom, amik jól jönnek majd a beszélgetéskor.
 • Élettapasztalat »
  Számít, hogy mennyi élettapasztalat van a coach mögött. Bár nem kell hogy dettó ugyanazon menjen keresztül amin te, de kell hogy kellőképpen bele tudjon érezni a helyzetedbe.  Én mindig nagyon élesen érzékeltem az embereket, mindig szerettem beszélgetni, és igazán érdekelt mi zajlik bennük. Ilyenkor szinte érzelmileg is végig mentem azokon, amiken ők. Ezzel pedig rengeteg tapasztalatot szereztem.
 • Motivációs erő »
  Fontos hogy a lehangolt nehéz pillanataidban is bele tudj lépni az erődbe. Ez nem is olyan nehéz, ha a coachod pontosan ráérez, hogy milyen kérdéseket kell ehhez feltennie neked. Így könnyen tud motiválni, és a felszínre hozza a benned rejlő fantasztikus képességeket.
 • Személyiség »
  Vannak coachok akik lehetőleg nagyobb távolságot szeretnek tartani , és vannak olyanok akik inkább jobban megmutatják magukat. Mindenesetre az, hogy milyen személyiséggel rendelkezik egy coach, az meghatározó lehet a közös munkátok során. (Mint ahogy valószínűleg masszőrhöz sem mész akárkihez.)
  Ezért nagyon fontos, hogy meglegyen egy olyan közös szimpátia amire könnyedén lehet építkezni.
  Ez kulcsfontosságú. 🙂

Idővel mindenki specializálódik valamerre (jó esetben). Az én fő erősségem a kommunikációban, a tiszta helyzetfelismerésben, mások megértésében, és a megoldások megtalálásában emelkedik ki.

Értékek

Ha ezeket az értékeket sikerült megtalálnod egy coach-ban és beszéltetek, megvan a közös szimpátia, akkor már nem is az a kérdés, hogy mennyibe kerül, hanem hogy mikortól tudtok együtt dolgozni a céljaidért.

Az igazi választás nem az árakon múlik 

Olyan ez, mint amikor házat vásárolsz, megtalálod az igazit, de többe kerül, mint amire elsőre számítottál, aztán elkezdesz azon gondolkozni, hogy mégis hogyan legyen a tiéd.

A párommal nemsokára Dunakeszire költözünk, egy olyan házba amibe elsőre beleszerettünk. Előtte jóval alacsonyabb áron kerestünk otthont, de amikor megláttuk ezt, azonnal tudtuk hogy megtaláltuk. Biztosan tudtuk hogy jól fogjuk érezni magunkat így nem volt kérdés, hogy megéri-e esetleg évekkel tovább fizetni majd a banki törlesztőt. 🙂

Ha valamit igazán szeretnél

Azt gondolom ha valamit igazán szeretnénk, akkor azért bármit képesek vagyunk megtenni. Ha pedig így van, akkor mindenképpen célt érünk. Erről vagy egy nagyon klassz motivációs videó itt.

A coach segít abban, hogy mindent megtegyél, és olyan eszközöket ad a kezedbe, amikből te lehetőséget formálva magabiztosan eléred a célod.

Ha mindent megteszünk azért, amit akarunk, küzdünk, megvívunk minden csatát, kinek van joga megállítani? Senkinek!

Rocky film

Ahhoz hogy elkezd a változást, nincs tökéletesebb pillanat a MOST-nál.
Tőlem minden eszközt megkapsz ehhez, és végig kísérlek az utadon egészen a célodig.

Már csak az a kérdés, hogy mennyire erős az elhatározásod. 🙂

Ha a döntés megvan, a közös eredmény garantált!

Gyere, tarts velem, foglalj időpontot egy ingyenes telefonos konzultációra!

Beszéljünk!

Kapcsolat

Telefonszám

Hely ahol személyesen találkozhatunk:

„ Ha bizonytalan vagy, akkor nincs elég információd.

Ezért ha kérdésed van, tedd fel most! 

Kapcsolatfelvétel

[fblike]